Ливърпул разби Уест Хем


И. Ангелов

Ливърпул разби Уест Хем

Ливърпул отново си върна третото място във временното класиране след като в срещата от поредния тридесет и седми кръг тимът гостуваше на Уест Хем Юнайтед и победи на "Лондон Стейдиъм" с 4:0 след голове на Филипе Кутиньо, Даниел Стъридж и Дивок Ориги. Мърсисайдци застават на 1 точка пред Манчестър Сити, но имат и мач повече.

Срещата започна активно за домакините, които пропуснаха голяма възможност в 7-ата минута. В 11-ата минута след корнер и удар с глава Матип нацели горната греда, а в контрата Миноле спаси вратата си от Фернандес.

В 35-ата минута Даниел Стъридж откри когато се откъсна от капана на засадата след подаване на Кутиньо и остана сам срещу вратаря, заобиколи го и вкара на празна врата за 1:0. В 44-ата минута от един метър Андреа Аю нацели гредата на Миноле и така до почивката гостите водеха в резултата.

В 57-ата минута резултатът стана 2:0 когато Вайналдум с мощен удар от воле след избитат топка нацели гредата на вратата на Адриан. След като тя отново попадна в "червените" Кутиньо успя да вкара след като се справи с трима бранители и стреля ниско.

В 61-ата минута отново той реализира по подобен начин след навлизане по диагонала за 3:0. В 76-ата минута след карамбол в наказателното поле се разписа и Ориги, който отклони неточен удар на Вайналдум в празната врата - 4:0.

  Сподели
303