Арсенал разби Стоук Сити


И. Ангелов

Арсенал разби Стоук Сити

Стоук Сити прие Арсенал за срещата от поредния тридесет и седми кръг на английската Висша лига, като днес гостите на "Британия Стейдиъм" успяха да спечелят след добра игра с 4:1 благодарение на попадения от Оливие Жиру на два пъти, Алексис Санчес и Месут Йозил.

Срещата започна агресивно от гостите и Монреал нацели гредата още в 17-ата минута. До гол се стигна в 42-ата минута на срещата когато Белерин напредна от дясно и предостави успоредна топка за завършека на Оливие Жиру за 1:0.

В 55-ата минута на втората част Йозил добави гол, при който беше изведен по перфектен начин през защитата от Санчес, като копна топката над вратаря за 2:0. Последва гол за домакините след включване на Арнаутович от ляво и остро подаване на главата на Крауч в 67-ата минута за 2:1.

В 76-ата минута Белерин грабна втора асистенция когато намери Санчес в центъра, но чилиецът напредна до наказателното поле и стреля по земя през краката на бранител в далечната греда и мрежата за 3:1. 4 минути след това 4:1 оформи отново Жиру подобно на първия си гол, но този път подаването дойде от Рамзи.

  Сподели
266