Конте: Успехът ни не е късмет, добре работихме


Н. Гавазов

Конте: Успехът ни не е късмет, добре работихме

Мениджърът на Челси Антонио Конте сподели впечатленията си след победата с 1:0 над УБА и спечелването на титлата в английската Висша лига.

"Това е забележително постижение за футболистите. Благодаря им за отношението към работата и трудолюбието. Те показаха отлична настройка, за да постигнат нещо впечатляващо през този сезон. Ние можем да бъдем доволни след такава победа", заяви Конте.

"Мисля, че Азар и Педро се поизмориха в хода на мача, имахме нужда от повече активност. Батшуай много добре ми се отплати за влизането си като резерва!", добави италианецът.

"Не ми бе лесно да дойда в Англия, да усвоя някои привички, друг език и да приема играчи, провеждайки неуспешен сезон. Решението да сменя игровата схема промени целия наш сезон. Имахме нужда да променим нещо, да изберем схемата и подходящия състав. Реших да премина към 3-4-3, защото знаех, че имам необходимите за това футболисти. Това не е късмет, ние добре работихме. Сега е важно да си починем. Сезонът се разви забележително, но ние можем да спечелим и Купата на Англия", каза още Конте.

"Всеки мач усещах така, сякаш го провеждам заедно с играчите. Демонстрирах своята страст, своето желание да бъда до играчите във всеки момент на мача. Това съм аз. И в миналото, и в настоящето аз оставам редом до своите играчи и в добри, и в лоши моменти. Ние заедно спечелихме тази титла", завърши мениджърът.

 

  Сподели
127