Кийн: Моуриньо трябва да се срамува


Н. Гавазов

Кийн: Моуриньо трябва да се срамува

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн е на мнение, че Жозе Моуриньо трябва да се срамува от изоставането с 19 точки от лидера в класирането на Висшата лига на Англия Челси. След спечелването на Купата на Лигата хората на португалеца са близо до спечелването на втория си трофей през сезона - тази вечер "червените дяволи" посрещат Селта в мач-реванш от полуфиналите на Лига Европа и е много вероятно да се класират за финала в турнира.

Кийн обаче призовава да не се съди за сезона на Юнайтед по незначителни постижения и препоръчва да се погледне на незавидното положение на отбора във Висшата лига.

"За Юнайтед спечелване на Купата на Лигата и Лига Европа, над съперници, отстъпващи в класа, отдавна е нещо обикновено. А за такова изоставане във Висшата лига трябва да е срамно. Особено с отчитане на това, какви пари бяха похарчени за играчи", заяви Кийн.

"Моуриньо постоянно си търси оправдания, но е факт, че те заемат шесто място в класирането на Висшата лига и са на 19 точки от Челси. Мениджърът и играчите трябва да се срамуват от такъв резултат", каза още бившият капитан на Юнайтед.

 

  Сподели
101