Голът на сезона в победата на Ливърпул над Уотфорд


И. Ангелов

Голът на сезона в победата на Ливърпул над Уотфорд

Ливърпул гостуваше на Уотфорд в срещата от поредния тридесет и пети кръг на английската Висша лига. Днес на "Викъридж Роуд" гостите успяха да спечелят с минималното 1:0 след изключително изпълнение на Емре Джан точно преди почивката. С победата мърсисайдци застават на 3 точки пред Ман Сити и 4 пред Манчестър Юнайтед, но и с мач повече от преследвачите за място в топ 4.

Срещата не започна добре за Ливърпул след като само за 5 минути Кутиньо получи травма и трябваше да бъде заменен от Адам Лалана. В 19-ата минута и Бритос напусна игра за домакините принудително и бе заменен от Кабаселе. 

В 23-ата минута Джан пробва късмета си с удар от далечна дистанция, но не стигна до гол. Това той направи в 47-ата минута когато подаване от центъра на Лукас Лейва той посрещна на ръба на наказателното поле със задна ножица и изпрати топката неспасяемо в горния десен ляв ъгъл през безпомощен Гомес за 1:0.

В началото на второто полувреме Уотфорд беше затиснат в полето си, преди да започне да търси атаки след средата на тази част. В 72-ата минута в една от по-добрите атаки Дийни излезе на чиста позиция с Миноле, но погрешно бе отсъдена засада срещу него. В добавеното време на срещата и Продл нацели горната греда с мощен удар от добро положение. Така резултатът остана в полза на гостите до края.

  Сподели
241