Моуриньо: Взехме решение да играем за точка


Н. Гавазов

Моуриньо: Взехме решение да играем за точка

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо анализира равенството 0:0 с Манчестър Сити в отложен мач от 26-я кръг на Висшата лига на Англия.


За играта

"Искахме повече да направим в атака, повече да използваме контраатаката. През първото полувреме добре контролирахме играта, след почивката стана по-трудно. Наложи се да вземем решение - да играем за равенство. И се наложи да се постараем, за да спечелим едната точка. Съперникът започна мощно, натискаше ни.

Обещах да не говоря за тези футболисти, които не играха и няма да го направя, но в полузащитата ни я нямаше класата, той (намеква за Погба) ни липсваше в центъра на терена.

Бяхме опасни през цялото първо полувреме. Имаше такива моменти, когато нашите движения можеха да поставят начало на нещо важно, но губехме прекалено много топки".


За изгонването на Фелайни

"Не видях инцидента с участието на Фелайни по телевизията, но говорих с Маруан. Той мисли, че е изгонен, защото е Фелайни. Разговарях с Мартин Аткинсън. Той мисли, че това е червен картон. Мисля, че това е немного червен картон и още много умен и опитен аржентински футболист. Фелайни е разстроен. Той предполага, че може би друг играч нямаше да бъде изгонен. Маруан казва, че Агуеро е умен, защото така реагира".

 

За отбора

"Разбира се, с такова голямо количество проблеми, травми и мачове, играчите натрупаха голяма умора. Но момчетата отдадоха всичките си сили, а първата половина на мача бе такава, каквато искахме - всичко контролирахме и лесно се отбранявахме. През второто полувреме от ранните загуби на топката не можехме да започваме контраатаки.

 

За загубата на играчите

"Погба получи травма, защото игра два часа с Андерлехт, а след два дни трябваше да играе с Бърнли. При нас има случайни травми и сериозни травми, има травми заради умора. Днес загубихме още двама футболисти - Фосу-Менса получи сериозна травма в последния момент, а Фелайни е наказан. Липсват ни играчи. Това е много трудно, но отборът има великолепен характер и аз много се гордея с момчетата".

 

  Сподели
268