Сити и Юнайтед не си вкараха (видео)


И. Ангелов

Сити и Юнайтед не си вкараха (видео)

Манчестърското дерби от поредния тридесет и пети кръг на английската Висша лига не излъчи победител, след като днес на "Етихад Стейдиъм" Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед не успяха да си вкарат гол. Домакините доминираха в срещата, но греда на Агуеро бе най-близката ситуация до гол.

И двата отбора имаха възможности за гол в първата част, като в 9-ата минута Агуеро нацели гредата на Де Хеа след центриране на Де Брюйне. В 25-ата минута Мкхитарян беше близо до гол при грешка на Браво, но той се реабилитира с добра намеса. Последваха още 2 бързи положения пред Агуеро, но той не се възползва.

През втората част статуквото се запази, а Агуеро продължи да тероризира защитата на гостите. В 61-ата минута аржентинецът стреля от добра позиция след избито центриране на Сабалета, но ударът бе висок. Голям шанс се откри пред Отаменди 6 минути след това при статична ситуация.

В 84-ата минута Маруан Фелаини бе изгонен за Юнайтед когато лоша преценка му донесе жълт картон, а в спречкване с Агуеро след нарушението той си изкара директен червен след удар с глава към нападателя. В даденото продължение от съдията Агуеро и Жезус пропуснаха нови възможности.

По този начин Сити и Юнайтед приближават с по 1 точка третия Ливърпул в класирането. Мърсисайдци имат 66 точки и мач повече от отборите от Манчестър. Сити е четвърти с 65 пункта, а Юнайтед пети с 64.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
253