Чех: Ще е провал, ако не завършим в топ 4


Н. Гавазов

Чех: Ще е провал, ако не завършим в топ 4

Вратарят на Арсенал Петр Чех призна, че спечелване на Купата на Англия няма да намали разочарованието, което очаква "артилеристите" при непопадане в Шампионска лига. Към момента лондончани се намират на седма позиция в класирането на Висшата лига. Стражът е уверен, че отборът е спрял своето падане в таблицата и сега е готов да извърши скок преди финала. Ако обаче тимът не успее да попадне в топ 4, тогава сезонът ще бъде провален, независимо от изхода на финала за Купата.

"Понякога има периоди, когато се готвиш и правиш правилните неща, но започва мачът и всичко се развива съвършено неправилно. Преживяхме труден период, когато отборът търпеше поражения, макар че някои от тях не трябваше да ги има. Това води към това, че попадаш под натиск и си принуден да търсиш изход от ситуацията. Понякога изходът се намира много бързо, но понякога се иска време за това", заяви Чех.

"Финалът в Купата на Англия ще се проведе в края на сезона, за това имаме всички условия, за да поправим своето положение в Лигата дотогава. Нашата цел е да завършим колкото е възможно по-високо. Към момента имаме няколко мача в резерв, но ситуацията изглежда малко трудна за нас. Можем да бъдем съдени само за това, как ще завършим сезона. Към финала ще се разбере всичко, но ще е голямо разочарование, ако не попаднем в Шампионска лига", каза още чехът.

 

  Сподели
299