Бенитес: Гордея се с нашето завръщане


Н. Гавазов

Бенитес: Гордея се с нашето завръщане

Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес коментира класирането на отбора за Висшата лига на Англия след победата над Престън с 4:1 тази вечер.

"От самото начало на сезона се трудим усърдно. Много е трудно да се преустрои отбора, когато изпаднеш от Висшата лига. Много се гордея", заяви Бенитес.

"Всички говореха, че с лекота ще спечелим Чемпиъншип, но вие видяхте, че тук има опитни отбори. Наложи се да се бием, понякога играхме добър футбол, а понякога не много добър. Но побеждавахме и се класирахме за Висшата лига", каза още испанецът.

"Играчите напълно го заслужават, те бяха невероятни, усърдно се трудеха даже в трудните моменти. От всички съм доволен. Искам да поздравя треньорския щаб, феновете, града и всички, които имат отношение към това. Това бе дълъг сезон", добави Бенитес.

"Победата в Чемпиъншип няма значение. От последния мач на миналия сезон с Тотнъм аз исках да покажа своята преданост към феновете и към всички останали. Стараех се да преустроя отбора с мотивация и с цел връщане във Висшата лига от първия път. Това няма да е лесно, това е усърден труд и ние се справихме отлично. Трябва много неща да се анализират, но на мен много ми харесва тук. Надявам се, че ще можем да направим каквото трябва, за да станем по-силни във Висшата лига", завърши мениджърът.

 

  Сподели
323