Клоп: Трябва да останем позитивни


Н. Гавазов

Клоп: Трябва да останем позитивни

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели мнение за срещата с Кристъл Палас от 34-я кръг на Висшата лига на Англия, която "червените" загубиха с 2:1.

"Трябва да кажа няколко думи на момчетата. Знам, че всички казват: ние трябва да победим, длъжни сме да го направим. Кристъл Палас е добър отбор, но е очевидно, че доминирахме. Имахме много опасни положения. Не е лесно да създаваш положения след положения", заяви Клоп.

"Загубихме днес, за това няма смисъл да казваме каквото и да е. Не показахме най-добрата си игра. Стараехме се, сменяхме схемата, но това не сработи, защото прекалено много нервничехме. Предстоят ни още мачове и трябва да сме готови за тях", добави немецът.

"Не мога да разбера, защо Кристъл Палас се намира в долната част на таблицата. Знаехме, че ще е трудно. Доминирахме, невъзможно е да създадеш 20 положения в такъв мач. Трябва да се работи и го правехме. Вкарахме, създадохме няколко интересни ситуации пред тяхната врата, а след това допуснахме гол от нищото" продължи специалистът.

"След това увереността им нарасна, но въпреки това доминирахме. Да, съществува опасност от контраатака, но ние от нищо им създадохме ситуация за корнер. Разбира се, това е разочароващо, всички мислят, че изпуснахме шанса да попаднем в Шампионска лига, но имаме още месец, за да останем позитивни. Ще се постараем да направим всичко, за да извлечем максимума от този сезон", завърши Клоп.

 

1784