Венгер: Рамзи е като Лампард, може да заменя Йозил


И. Ангелов

Венгер: Рамзи е като Лампард, може да заменя Йозил

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заговори, че според него полузащитникът Арън Рамзи може да се превърне в подобен на Франк Лампард играч за "артилеристите", ако успее да съхрани здравето си. 26-годишният има само 8 старта във Висшата лига този сезон с непрестанни контузии, които го държат извън терените.

"В главата ми Рамзи е играч с 10-15 гола на година. Той е тип Франк Лампард. Той навлиза в наказателното и има голям капацитет за бягане. Физически той е комбинация от издръжливост, сила и капацитетът му да играе високо интензивно е най-добрият в лигата.

"Този сезон е много разочароващ за Арън. Аз погледнах онзи ден, той е започнал в седем мача. Когато разбрах това не повярвах, но то е заради контузиите - и те не са големи. Всеки път е нещо малко и когато се върне, бум, малко прасец, малко бедро. 

"Той изглеждаше здрав в понеделник и дано има силен завършек на сезона защото той е важен играч за мен. Той има всичко в арсенала си офанзивно и дефанзивно. Така че той е важна част от играта, която искаме да играем. Ние не искаме само да се браним, а и да атакуваме. Той е играч, който може да поеме ролята на Месут Йозил. Когато Йозил има нужда от почивка може Арън да играе там, но го нямаше по-рано в сезона."

  Сподели
199