Челси на финал след голово шоу с Тотнъм


И. Ангелов

Челси на финал след голово шоу с Тотнъм

Челси и Тотнъм се изправиха на стадион "Уембли" за срещата от полуфиналната фаза на ФА Къп. Днес двата тима показаха изключителен футбол и красиви голове за крайното 4:2 в полза на момчетата на Антонио Конте, които продължават към финала и ще чакат противника от двойката Манчестър Сити и Арсенал.

Още в 5-ата минута днес резултатът бе открит когато Вилиан получи шанс да стреля от ръба на наказателното поле при пряк-свободен удар. Той изпълни добре в ъгъла на вратаря за 1:0. В 18-ата минута обаче равенството бе възстановено когато Кристиан Ериксен центрира от дясно и Хари Кейн с прекрасно изпълнение с глава изпрати топката в далечния ъгъл за 1:1.

Последва по-силен футбол от Тотнъм, но в 42-ата минута след грешка на Сон Моузес спечели дузпа, като зад бялата точка застана отново Вилиан за безапелационно изпълнение и 2:1. 

След почивката Тотнъм отново се върна. Отново след изключително подаване на Ериксен над отбраната през половината терен топката падна перфектно за Деле Али, който без подготовка матира Куртоа за 2:2. Антонио Конте реагира с представянето на Диего Коста и Еден Азар в игра в 60-ата минута.

Именно Азар бе в центъра на събитията до края на срещата след като първо в 75-ата минута той овладя една избита топка и стреля през защитата по земя далеч от Лорис за 3:2. В 80-ата минута Азар пусна топката за Матич около дъгата за един от претендентите за гола на сезона, когато сърбинът с много сила изпрати кълбото право в сглобката и мрежата за 4:2.

  Сподели
222