ESPN: Челси и Атлетико Мадрид се разбраха за Агуеро


.

ESPN: Челси и Атлетико Мадрид се разбраха за Агуеро

Атлетико Мадрид и Челси са постигнали споразумение за трансфера на аржентинския футболист Серхио Агуеро в лондонския клуб, съобщава новината ESPNsoccernet. Според изданието, което се позовава на информация от "високопоставен мениджър във Висшата лига", сумата, за която двете страни са се разбрали , е в размер на 40 милиона паунда.

Агуеро бе близо до преминаването си на "Стамфорд Бридж" през зимния трансферен прозорец, но мениджърът на "сините" Карло Анчелоти бе убеден тогава, че титлата може да бъде спечелена без да се правят големи инвестиции, като тогава цената на нападателя бе 50 милиона паунда.

Наскоро самият нападател заяви, че много му харесва Лондон и се възхищава на Дидие Дрогба и Франк Лампард.

"Челси е един велик клуб. Лондон е много хубав град за живеене и аз и жена ми бихме се чувствали много щастливи там", заяви Агуеро.

Нападателят на Атлетико Мадрид премина на "Калдерон" през 2006 година и заради стила си на игра е оприличаван с легендата Диего Марадона. По ирония на съдбата той е женен за дъщерята на Марадона и се бори за място в националния отбор на Аржентина, чиито треньор е неговият тъст.

През настоящия сезон в Примера дивисион, 21-годишният Серхио Агуеро има реализирани 12 гола в 30 мача за Атлетико Мадрид. Снощи "дюшекчиите" се класираха за финала на Лига Европа след като отстраниха Ливърпул.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
175