Евертън иска 100 милиона за Лукаку


Н. Гавазов

Евертън иска 100 милиона за Лукаку

Евертън установи впечатляващата цена от 100 милиона паунда за своя нападател Ромелу Лукаку. Както е известно, по-рано през пролетта 23-годишният играч от националния отбор на Белгия отклони предложение от своя клуб за нов договор. Опитите на "карамелите" да склонят Ромелу за ново съглашение се провалиха - през миналата седмица мениджърът Роналд Куман потвърди, че Лукаку лично му е съобщил, че няма да продължи сътрудничеството си с клуба.

До края на договора на Ромелу обаче остават още две пълни години, а това кара Евертън да се чувства много комфортно, даже при положение, че нападателят реши да отиде в друг клуб.

Според информациите, "карамелите" твърди са настроени да задържат Лукаку. Напускане на играча може да стане възможно само при положение, че някой от потенциалните купувачи се съгласи да заплати цена, която ще обнови световния рекорд по стойност на трансфера.

Преди няколко месеца Евертън бе готов да разгледа оферти в размер на 70 милиона паунда, но сега летвата е вдигната на 100 милиона паунда. Това може да изплаши дори финансово мощни клубове като Челси и Манчестър Юнайтед, но точно това иска Евертън.

Също така се съобщава, че Евертън е помолил белгиеца да прояви уважение към оставащите му 26 месеца от договора.

 

  Сподели
92