Конте: Тотнъм е най-добрият отбор в Англия


Н. Гавазов

Конте: Тотнъм е най-добрият отбор в Англия

Мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че в момента Тотнъм е най-добрият отбор във Висшата лига на Англия. През последните седмици "шпорите" демонстрират впечатляващ футбол, особено в домашните мачове. Тяхната победа с 4:0 над Борнемут в събора стана седма поредна в рамките на Висшата лига.

В същото време "сините" намалиха оборотите и след сензационното поражение от Кристъл Палас добавиха и загуба от Манчестър Юнайтед. Сега между двата лидера в класирането има само 4 точки и Конте признава, че Тотнъм изглежда по-мощно.

"Мисля, че сега Тотнъм е най-добрият отбор, защото те се намират в добра форма и са пълни с ентусиазъм. Те чувстват, че могат да напишат история. В последно време загубихме два мача, но това бяха съвсем различни загуби. Не заслужавахме поражение срещу Палас. Срещу Юнайтед заслужавахме загубата. Сега трябва да мислим така, че до края на сезона остават шест финала. Лигата е открита и нашите шансове за титла остават, може би на 50%. Ние трябва да осъзнаем това", заяви Конте.

"Натискът е нещо нормално. Предпочитам да се сражаваме за титлата под натиск. Провървя ни, че сме под натиск. През миналия сезон Челси не изпитваше натиск. И зае 10-то място. Ние трябва да разберем това - през този сезон се случва нещо важно. Ние отлично си вършим работата, отчитайки случилото се през миналия сезон", каза още италианецът.

 

  Сподели
214