Юнайтед помогна на Тотнъм с победа над Челси


И. Ангелов

Юнайтед помогна на Тотнъм с победа над Челси

Манчестър Юнайтед прие Челси на "Олд Трафорд" за срещата от поредния тридесет и трети кръг на английската Висша лига. Днес "червените дяволи" победиха с 2:0 лидерът в класирането и така след по-ранната победа на Тотнъм от кръга шпорите ще останат на 4 пункта зад Челси. Същевременно Юнайтед се върна на 5-то място с 4 точки зад Манчестър Сити.

Юнайтед започна перфектно срещата с ранен гол от Маркъс Рашфорд. Младият нападател бе изведен от Ерера на добра позиция за удар ниско през Бегович за 1:0 в 7-ата минута. До почивката Юнайтед доминираше, а Рашфорд и Йънг пропуснаха още положения за гол.

Втората част започна идентично за домакините, като в 49-ата минута след добра игра на Ашли Йънг от ляво той проби и пусна топката за Ерера, който стреля през защитата, топката се отклони в Курт Зума и заблуди Бегович, влизайки в мрежата за 2:0.

Конте реагира с пускането в игра на Фабрегас и Вилиан за Моузес и Матич. Така играта и постройката на Челси се промени, но чисти положения пред Де Хеа не бяха създадени въпреки натиска към края.

  Сподели
305