Арсенал с решителен ход да задържи Санчес


Н. Гавазов

Арсенал с решителен ход да задържи Санчес

Арсенал предприе решаващ опит да задържи нападателя Алексис Санчес, предлагайки на чилиеца контракт със заплата от 300 000 паунда на седмица. Напомняме, че 28-годишният футболист не бърза да подписва нов договор с "артилеристите" , макар че съответните преговори започнаха още в началото на сезона. Санчес иска от клуба не само потвърждение на амбициите на трансферния пазар, но и солидно увеличение на заплатата.

Тази седмица стана известно, че Алексис е готов да си тръгне от Арсенал, разглеждайки варианти с трансфер в Челси или Манчестър Сити. В отговор "артилеристите" са отправили към Санчес последно, но удивително щедро предложение по новата сделка.

Според британски източници, клубът от "Еирейтс" е готов да направи от Алексис един от най-заплатените футболисти във Висшата лига на Англия със заплата от 300 000 паунда на седмица. Толкова не получава полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба. Заплатата на французина е 290 000 паунда на седмица.

Съобщава се, че този безпрецедентен ход на Арсенал е продиктуван от опасенията, че клубът за пореден път ще стане донор на свой конкурент от Висшата лига на Англия. По всичко изглежда, че аналогичен ход следва да се очаква и по отношение на полузащитника Месут Йозил.

 

  Сподели
287