Палас с тройка над Арсенал (видео)


И. Ангелов

Палас с тройка над Арсенал (видео)

Кристъл Палас прие Арсенал за срещата от поредния тридесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес домакините от "Селхърст Парк" спечелиха с 3:0 след голове на Таунсенд, Кабай и Миливойевич. По този начин Арсенал остава на 6-то място с равни точки със седмия Евертън, на 3 пункта зад Манчестър Юнайтед.

Палас започна много агресивно с няколко скоростни атаки. В 17-ата минута Заха успя да подаде на Андрос Таунсенд за завършек от близо за 1:0. Арсенал отговори веднага с две силни положения пред Санчес. До почивката отново той и Йозил имаха шансове за гол.

В началото на втората част обаче Палас отново започна силно. В 50-ата минута Бентеке реализира, но от позиция на засада и попадението беше отменено. В 63-ата минута Заха върна една топка за Кабай и с изключителен удар без подготовка той изпрати топката точно под гредата за 2:0.

В 67-ата минута Таунсенд си спечели и дузпа от третия избор на вратата за Арсенал - Мартинес. Той излезе да блокира крилото, въпреки че англичанина излизаше навън от опасната зона. Така зад бялата точка застана Лука Миливойевич и това беше 3:0. До края Арсенал продължи да доминира, но по-близо до гола бяха домакините чрез МакАртър в 86-ата минута.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
326