Гигс: Юнайтед да вземе пример от Ливърпул


И. Ангелов

Гигс: Юнайтед да вземе пример от Ливърпул

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс сподели мнението си, че отборът на "червените дяволи" трябва да вземе пример и да заприлича на кръвния враг от Ливърпул, по отношение на умението да вкарва голове от всякъде на терена. Гигс похвали мърсисайдци, които водят по голове за момента в сезона с 66:

"Те достигат до тези позиции, но трябва концентрация като получиш топка. Жозе каза това, нали? Разочароващо е. Доминираш мачовете, а имаш толкова равенства. Като погледнеш нагоре се чудиш, какво ли можеше да стане?

"Има и късмет. Погба нацели гредата 9 пъти. Ако беше вкарал тези удари щеше да има 15 гола. Всичко е до самочувствието и задружността. Не можеш да разчиташ на един човек защото той може да има слаб ден. Лестър миналата година - Да, Варди вкара много голове, но Рияд Марес вкара 17. Това ти трябва.

"Така бяхме в отборите, в които играх аз в Юнайтед. Аз вкарвах 7 или 8, Бекс вкарваше, Скоулси също. четиримата нападатели вкарваха. Централните защитници също. Денис Ъруин също. Головете идваха отвсякъде.

"Трябва само да погледнем Ливърпул. Аз не им вярвах, защото нямат централен нападател с 20 гола в себе си. Но те вкарват от всякъде и водят по голове. Това трябва да си върне Юнайтед. Целта ми винаги беше да вкарам двуцифрено число голове и 15 асистенции. Това са 25 гола. Ако Бекс прави същото, всичко е готово. Сър Алекс Фъргюсън казваше 'толкова очаквам от теб'. Това ти носеше напрежение, но знаеше какво се очаква. Ако тогава беше оставен резерва, знаеше защо."

  Сподели
113