Санчес: Когато не печелиш титли си никой


И. Ангелов

Санчес: Когато не печелиш титли си никой

Нападателят на Арсенал Алексис Санчес разкри, че страхът да се превърне в "никой" го е подтикнал да дава всичко от себе си за усъвършенстване на футболните му умения. Според играча той се е научил да третира всеки мач като финал и да не подценява никой съперник. 

"Гледайки всичко, което съм постигнал в кариерата си като футболист, всички титли, вярвам, че всичко това е от мотивацията, тя е от най-важните неща. Ако футболист е мотивиран добре и има различни неща, които да го мотивират всеки ден, той ще постига целите си.

"В моя случай животът ми се промени и подобри защото много неща ме мотивираха. Например, в началото семейството ми помагаше. След това мотивацията ми беше да съм най-добър. Радостта, която носиш на семейството и близките ти те мотивира. Това ти дава тласък да се подобряваш.

"Дори мач да върви зле ти трябва да продължиш. Като футболист всичко, което си постигнал лесно може да си замине и тогава си никой. Така е в живота и за това не трябва да позволяваш на нещо да те тревожи. Поради това и третирам всеки мач като финал. Опитвам да съм на 100% всеки мач. Животът е на фази. Понякога си на върха, понякога много надолу. Важно е да поддържаш чувство на баланс и това е различно за всеки човек."

  Сподели
202