Азар с два в победата над Ман Сити (видео)


И. Ангелов

Азар с два в победата над Ман Сити (видео)

Челси прие Манчестър Сити за срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига, като днес домакините от "Стамфорд Бридж" успяха да победят с 2:1 благодарение на голове от Еден Азар за домакините и Серхио Агуеро за "гражданите" от Манчестър. По този начин Челси остава на 7 точки пред Тотнъм на първо място, а Сити има 58 пункта на 4-то, на 2 зад третия Ливърпул и 4 пред петия Арсенал и Манчестър Юнайтед.

В 10-ата минута днес резултатът бе открит когато Азпиликуета напредна от дясно и върна за Азар, а той без подготовка стреля през няколко защитника, топката се отклони от Компани и премина през Кабалеро за 1:0.

След гола Сити повиши темпото и върна попадение в 26-ата минута, когато Агуеро вкара на празна врата след избит от Куртоа удар на Силва - 1:1. Вратарят има голяма заслуга за гола след като не успя да изпрати топката далеч от полето си по-рано в ситуацията и подаде на испанеца за организираната атака.

В 35-ата минута Фернандиньо препъна Педро в наказателното поле и това бе дузпа. Зад бялата точка застана Азар и въпреки че ударът му бе спасен от Кабалеро той успя да добави за 2:1. Във втората част отново най-доброто положение беше за Азар, който пропусна да оформи хетрика си. В 92-ата минута пък чисто положение пропиля Стоунс непокрит в наказателното поле.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
254