Моуриньо може да развее бялото знаме


Н. Гавазов

Моуриньо може да развее бялото знаме

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо може да се откаже от своите претенции за място в топ 4 във Висшата лига на Англия и изцяло да насочи вниманието си към спечелване на Лига Европа. В събота "червените дяволи" не успяха да победят УБА и за 11 път завършиха наравно, като това равенство бе девето за тима у дома.

Сега, на старта на месеца Юнайтед изпитва огромни кадрови проблеми, след като по време на международната пауза загуби Фил Джоунс, Крис Смолинг и Хуан Мата. В същото време тимът има пред себе си още осем двубоя през този месец. В тази ситуация Моуриньо се опасява, че отборът няма да може да продължава да се сражава на всички фронтове.

Жозе признава, че е готов да развее белия флаг във Висшата лига, ако тимът не спечели достатъчно точки в следващите си два мача от Премиършип срещу Евертън и Съндърланд.

"Срещу Евертън излизаме с най-силния си състав и ще се борим за победа. След това се отправяме за Съндърланд, като намеренията са същите. Но не знам как ще е, когато се възобнови Лига Европа", заяви Моуриньо.

"Тогава може да стане така, че във Висшата лига да видите отбор, в който ще предпочета да запазя играчите си, имащи фундаментално значение за Лига Европа. Но това ще е само в случай, че следващите два мача ни поставят в ситуация, в която не можем да се борим за място в топ 4. Докато това е възможно, ние ще се стараем, освен това нямаме Лига Европа, а това означава, че ще сме по-концентрирани", каза още португалецът.

 

  Сподели
118