Ливърпул взе дербито с Евертън (видео)


И. Ангелов

Ливърпул взе дербито с Евертън (видео)

Ливърпул застана на 3 точки зад втория във временното класиране Тотнъм след като днес в срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига момчетата на Юрген Клоп записаха победа с 3:1 срещу Евертън на "Анфийлд". Мане, Кутиньо и Ориги вкараха за домакините, докато Пенингтън върна един в мача.

Само 8 минути трябваха на Мане да открие когато той размени подавания в средата на терена и напредна към наказателното поле, но оказал се срещу двама той нямаше избор освен да стреля през краката на защитник в далечния ъгъл по земя за 1:0. Последваха две големи възможности за Кутиньо за гол, но в 28-ата минута Матю Пенингтън изравни след един корнер, при който Уилямс не успя да играе с топката и младокът реализира в разбъркването за 1:1.

Само след 3 минути Кутиньо вкара за 2:1 по красив начин от ръба на наказателното поле, завъртайки топката далеч от вратаря. 

След почивката гол вкара резервата Ориги. Той се появи в 57-ата минута за Мане, който получи травма, и само 3 минути след това с удар от далеч той матира Роблес за 3:1. До края Холгейт имаше две възможности да вкара за гостите, докато Ливърпул отговори с две възможности пред Арнолд, но повече голове нямаше.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
225