Гуардиола: Това е един от най-щастливите ми дни


Н. Гавазов

Гуардиола: Това е един от най-щастливите ми дни

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола похвали играчите си за техния характер в мача с Ливърпул от 29-я кръг на Висшата лига на Англия. Напомняме, че "гражданите" губеха в хода на срещата, но в крайна сметка се добраха до равенството 1:1 и дори изпуснаха няколко добри възможности за постигане на пълен успех.

"Вие не може да си представите, че това е един от най-щастливите дни в треньорската кариера. Много се гордея със своя отбор. Настроението в отбора след отпадането от Шампионска лига бе тъжно. В такива моменти хората почти не разговарят един с друг", заяви Гуардиола.

"Излязохме срещу отбор, който не участва в евротурнирите и имаше възможност цяла седмица да се готви за мача. Но духът, който показа отборът... Това наистина е един от най-щастливите ми дни в треньорската кариера", каза още испанецът.

"Създадохме повече положения, отколкото Ливърпул. Нашият проблем се състои в това, че не вкарваме от удобни позиции. В крайна сметка показахме жажда за борба, която ни липсваше в мачовете с Монако", завърши наставникът на Сити.

 

  Сподели
82