Уелбек: Контузията ме унищожи


И. Ангелов

Уелбек: Контузията ме унищожи

Нападателят на Арсенал Дани Уелбек заговори пред sky sports за моментите, които е преживял по време на последната си травма. По думите на бившия стрелец на Манчестър Юнайтед контузията напълно е лишила играча от желание и мотивация за игра, но сега той се цели високо и в здравословно бъдеще:

"Беше трудно, много трудно. Трудно е да се опише с думи, когато свикнеш да играеш всяка седмица и да тренираш всеки ден, а след това получиш контузия. Първата контузия, която преживях, беше трудна и без това. Никога не бях отсъствал толкова или преживявал такова нещо.

"Това е шок за теб, не знаеш как да го приемеш, как да реагираш. Трябва да намериш някакъв позитивизъм, който да те държи докато си в рехабилитация и трябва да се върнеш възможно най-силен. Беше трудно. Когато се върнеш ти си концентриран над това да имаш влияние. След това получих нова контузия и това ме съкруши напълно.

"Първо си мислиш, само няколко месеца, но пропуснах Еврото. След това мислех, поне на старта на сезона ще съм добре. После идва операцията, казват, че ще се възстановяваш 9 месеца. Това беше сякаш всеки път когато искам да се изправя, някой ми нанася удар. Просто трябва да се бориш с това. 

"Хората в клуба, семейството ми, братята ми, всички близки приятели, бяха там за мен. Те ми даваха тази надежда да продължа. Когато бях сам трябваше да си отвличам вниманието някак, четях книги, намирах си занимания. Първите 6 седмици от втората травма, бях с машина, закачена за мен, така че психически това беше убиец. Но преминах през това. 

"Трябва да се върнеш и да минеш на следващото ниво. Ще има разочарования. Има възходи и падения във футбола. Как се справяш с тях показва какъв човек си в крайна сметка. Ние имаме талант в съблекалнята и както виждате играчите имат страхотно качество, навсякъде по терена. Имаме и голям брой хора. Мисля, че следващото ниво е да печелим всеки мач. Да не мислим за друго и да взимаме трите точки. Това е най-ценното, от което имаш нужда."

  Сподели
259