Каранка: Моуриньо е най-добър в света, не Пеп


И. Ангелов

Каранка: Моуриньо е най-добър в света, не Пеп

Мениджърът на Мидълсбро Айтор Каранка сподели мнението си за най-добрите мениджъри в света, като той постави бившия си колега от Реал Мадрид Жозе Моуриньо пред наставника на Манчестър Сити Пеп Гуардиола. Каранка среща Ман Сити в четврът-финалите на ФА Къп днес, като според него Юнайтед е избрал по-добър тактик:

"Пеп не е най-добрият в света. Най-добрият треньор е Жозе Моуриньо. Той го показа в Порто, Интер, Челси и Реал Мадрид, и Манчестър Юнайтед. Той беше най-добрият в Ла Лига и още е най-добрият. Аз никога не съм работил с Пеп, но Жозе започна този сезон с много критики и вече спечели два трофея. 

"Жозе е най-добър за мен. Аз мисля, че Пеп трябва да спечели Висшата лига за да докаже, че е сред най-добрите. Той трябва да спечели злато този сезон. Аз мисля, че той разбра, че това е друг футбол, различна лига, и той осъзна колко е трудно предизвикателството. Ще му отнеме време да се адаптира и не му е лесно. Трудно е да си в нова държава, с нова философия и където много неща са различни. Той има много добри играчи, но манталитета е различен. Трябва време."

  Сподели
218