Ливърпул взе дербито с Арсенал (видео)


И. Ангелов

Ливърпул взе дербито с Арсенал (видео)

Ливърпул прие Арсенал на своя "Анфийлд" днес в срещата от поредния двадесет и шести кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци успяха да надделеят с 3:1 над "артилеристите" след едно слабо първо полувреме за гостите и по-добро второ след появяването на Алексис Санчес в игра, който стартира като резерва.

Първото полувреме Ливърпул започна добре с гол още в 9-ата минута след добра игра на Мане, който намери Фирмино в непосредствена близост до вратата и той не сбърка за 1:0. Арсенал не изглеждаше да има отговор на ситуацията в първото полувреме, като в 40-ата минута получи и втори гол. Този път самият Мане реализира когато му беше оставено голямо пространство и време в наказателното поле след пас на Фирмино - 2:0.

На почивката Санчес се появи на мястото на Коклен и Арсенал се преобрази мигновено. В 49-ата минута Жиру беше близо до гол след удар с глава. В 57-ата Санчес записа асистенция когато изведе Уелбек на стрелкова позиция и той копна топката под ъгъл над вратаря за 2:1. Последваха още няколко силни атаки на гостите, но скоро отново Ливърпул овладя топката и след греда от Ориги отново стигна и до гол. Това стана малко преди края когато при една контра Лалана изведе Ориги по фланга и той центрира на свободен Вайналдум в наказателното поле за 3:1.

С трите точки Ливърпул застава наравно с Манчестър Сити на 52 точки на третото място, но и с два мача повече от "гражданите". Арсенал е пети с 50, а Тотнъм е на втора позиция с 53 пункта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
196