Челси поведе с 11 точки след победа над Суонзи (видео)


И. Ангелов

Челси поведе с 11 точки след победа над Суонзи (видео)

Лидерът във временното класиране на Висшата лига Челси прие Суонзи Сити в срещата от поредния двадесет и шести кръг на първенството. Днес "сините" успяха да поведат, но позволиха на лебедите да изравнят преди Педро и Диего Коста да върнат отново предимството за крайното 3:1. След победата Челси застава на 11 точки пред втория Ман Сити, и на 13 пред Тотнъм и Арсенал.

В 19-ата минута днес резултатът откри Сеск Фабрегас когато в една бърза атака размени подавания с Педро, който го намери с остра топка в наказателното поле, той някак овладя и стреля през краката на бранител за 1:0.

Точно преди почивката обаче Сигурдсон изпълни статично положение от дъгата на центъра, като подаде по изключителен начин на отскубналия се в полето Йоренте, който с глава от далеч матира Тибо Куртоа за 1:1.

Така "сините" започнаха агресивно и втората част. В 51-ата минута Фабрегас нацели горната греда. Последваха две спорни ситуации за дузпа в двете полета, а в 72-ата минута Фабрегас записа и щастлива асистенция когато подаде на Педро за един слаб удар, който Фабиански изпусна покрай себе си за 2:1.

Срещата беше решена от Диего Коста в 84-ата минута когато Азар го намери на близката греда и с нисък удар от воле с неудобния ляв крак той отново преодоля Фабиански за крайното 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
131