Олдридж: В Ливърпул няма играч като Ибра


И. Ангелов

Олдридж: В Ливърпул няма играч като Ибра

Джон Олдридж заговори, че нападателят на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович е играчът от най-висока класа на позицията си и е играч, от чиято класа крещяща нужда имат в състава на Ливърпул. Шведът се наложи в английската Висша лига моментално след летния си свободен трансфер на Олд Трафорд:

"Нека се потопим в хипотетична ситуация и преценим как Ибрахимович би се вписал в Ливърпул на Клоп, ако беше преминал на "Анфийлд" вместо "Олд Трафорд". Аз вярвам, че той би допълнил всяка атакуваща линия, и присъствието му би променило Ливърпул, би подобрило атаката.

"Срещу опоненти, които се затварят и чакат да атакуват на контра, като Суонзи, Уулвс и Хъл от последните седмици, понякога ти трябва по-деструктивен подход. Аз не казвам, че Ливърпул трябва да следва един път от началото до края защото това не е техния стил. Но да използваш мощен нападател не е престъпление, а с такъв играч те ще могат да използват вторите топки, той ще даде опции, които отсъстват за отбора в първия месец от 2017-та.

"Ибрахимович се отличава като талисман и всеки мениджър би го желал в отбора си. Добре, и Диего Коста е брилиантен за Челси този сезон и ще ги изведе до титлата ако остане здрав. Също съм фен на Хари Кейн от Тотнъм и Ромелу Лукаку, който има страхотен сезон в Евертън. Но аз вярвам, че Ибрахимович има повече да предложи от всички от тях, в сезон, в който той смълча критиците, които смятаха, че е свършен на 35 години."

  Сподели
118