Мане изригна срещу Тотнъм


И. Ангелов

Мане изригна срещу Тотнъм

Ливърпул прескочи Манчестър Юанйтед и Манчестър Сити и отново намери място в топ 4 след като днес мърсисайдци приеха Тотнъм на своя "Анфийлд" за победата с 2:0. И двете попадения паднаха рано в мача от Садио Мане, като сега Ливърпул е на 4-то място наравно с Ман Сити, на 1 точка от Тотнъм и Арсенал, които делят местата зад Челси. На 1 точка назад пък е Манчестър Юнайтед.

Ливърпул започна с много бързи атаки и чести пробиви през втория избор за ляв бек в тима Бен Дейвис. В 16-ата минута Садио Мане откри резултата когато беше изведен от Вайналдум, справи се с Дейвис и стреля през Лорис за 1:0.

В 18-ата минута грешка на Дайър позволи на Кутиньо да атакува. Неговият удар бе спасен от Лорис, както и този на Фирмино, но топката попадна в Мане, който с акробаточно отиграване вкара на опразнената врата за 2:0. 

Последваха още няколко ситуации пред Лорис, в които той можеше да допусне поне още толкова голове ако не бяха перфектните намеси. Чак след почивката Тотнъм успя да организира няколко атаки, но без никакви възможности пред Хари Кейн тимът не стигна до гол.

  Сподели
206