Чех предложи помощ на Мейсън след фрактурата на черепа


И. Ангелов

Чех предложи помощ на Мейсън след фрактурата на черепа

Вратарят на Арсенал Петр Чех предложи подкрепата си за Райън Мейсън от Хъл Сити, който се възстановява от операция на черепа след получена фрактура по време на мач. Бившият играч на Тотнъм удари главата си с Гари Кейхил от Челси и трябваше да бъде закаран в болница със сериозна травма. Чех, който също претърпя подобна травма в една среща с Рединг през 2006-та, сподели пред официалната страница на Арсенал:

"Аз му предложих помощта си защото имам опит с това, през което той преминава. И аз съм щастлив, че мога да споделя опит, който да му помогне. Възможността да му помогна беше първото нещо, което помислих когато разбрах.

"Очевидно аз съм щастлив, че той е обратно у дома и започна да се възстановява. Дано да се оправи много скоро. Когато си в такава ситуация ти трябват хора наоколо, които да помогнат. 

"Но тогава ти трябва и някой с опит, който да каже: 'Не се притеснявай за това, напълно е нормално, и не се притеснявай, защото аз вече го преживях'. Това определено може да помогне защото имаш много съмнения и въпроси, а хората нямат отговори. 

"Можеш да се допиташ до някой, преживял това и той да ти каже да не се притесняваш. Просто трябва време и ще можеш да продължиш с това, с което се занимаваш. Трябва най-близките ти да ти помагат когато не се чувстваш добре. Тази ситуация не влияе само на контузения, но и на хората около него. Дори за тях това е предизвикателство."

  Сподели
186