Клоп пое вината за отсъствието на зимни трансфери


Н. Гавазов

Клоп пое вината за отсъствието на зимни трансфери

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пое върху себе си вината за отсъствие на нови попълнения през зимния трансферен прозорец. "Червените" изпаднаха в дълбока криза след смяната на календарната година и в крайна сметка се смъкнаха на пета позиция в класирането на Висшата лига на Англия. Напълно е възможно Ливърпул от кандидат за титла да се превърне в отбор, който може да остане без европейски клубни турнири за следващия сезон.

Във връзка с това мнозина фенове на "червените" обвиняват Клоп, че е не е подсилил отбора през зимата - късата пейка започва да дава отражение върху представянето на тима, което безпокои все повече почитатели на Ливърпул.

Немецът приема тази критика, но и обяснява причините да не осъществи покупки.

"Много е важно никого да не обвиняваш за своите собствени грешки. Осъзнавам това. Няма как да променя моя отговор. Няма как да кажа, че би било великолепно, ако клубът ми бе предоставил възможност за подсилване. Защото имах тази възможност, клубът бе готов да привлече нови футболисти, но от друга страна не успяхме да намерим правилните играчи. Никого не купихме, защото тези, които искахме, не бяха достъпни", заяви Клоп.

"Как можеш да купиш някого, когато той не се продава? Пробвахме няколко варианта, но нищо не се получи. Тук не става дума за пари, а за други неща. Но ще приема всякаква критика. Приемам обвинения от рода, че играчите не достигат или добрите играчи са недостатъчни. Така или иначе продължаваме с този състав и с този състав трябва да реагираме на лошите резултати", каза още немецът.

 

  Сподели
184