Конте: Повиших тон на Коста и сега всичко е перфектно


И. Ангелов

Конте: Повиших тон на Коста и сега всичко е перфектно

Мениджърът на Челси Антонио Конте сподели пред медиите как се е справил с традиционно сприхавия Диего Коста в състава на "сините". Наставникът разкри, че разговорите с играча през януари са били еднопосочни от негова страна насред спекулациите с неговото напускане в посока Китай.

"Бях много ясен с него и повиших тон, и играчът разбра. Сега всичко е перфектно," сподели лаконично Конте пред Sky Italia. След това той продължи за Канте и Азар:

"Канте е невероятен. Той внася много количество, но и качество - дори да трябва да поработи над играта с подавания. Неговият пътви пас винаги е хоризонтален, а трябва да стане вертикален. И аз бях точно като него, така че разбирам. Той е добро момче, винаги помага на съотборниците. Той е страхотна покупка, но винаги е уморен докато стигне до вратата. Той е млад и ще се подобри.

"Азар е невероятен талант, който наистина балансира всички фази в играта.

"Когато видя, че нещо не е наред, мога да убия някого. Бях ядосан в последния мач защото Канте трябваше да се върне на мястото на Моузес, който навлезе в наказателното поле да пази човек при корнера на Арсенал. Той не направи това и аз си го изкарах на Алесио. Той е дясната ми ръка, и за съжаление, жертвата ми от толкова много години."

"Аз имам вяра в това, което правя. Ние имахме победи в първите ни три мача, но не харесвах представянето. Беше деликатно време, но нямаше драма. Вижте миналия сезон, когато Челси имаше на практика същите играчи. Не можеш веднага да трансформираш грозното пате в лебед. В края обаче намерихме баланса.

"Сляпата вяра в идеите ми помогна. Направих няколко силни избора."

"Няма отбор в лигата, който да ме притеснява повече от други. Опитът да съм бил играч помага. Аз съм печелил Шампионска лига, но и други финали и това ме направи по-решен за успеха. Не може да говорим за титла още, защото всичко може да стане. Вижте нас, Челси започна трудно сезона и обърнахме всичко. Трябва да останем спокойни. В неделя Манчестър Сити победи Суонзи 2 минути преди края, а исках това да е равен."

  Сподели
154