Юнайтед без проблеми с Лестър (видео)


И. Ангелов

Юнайтед без проблеми с Лестър (видео)

Шампионът Лестър Сити прие Манчестър Юнайтед за срещата от поредния двадесет и четвърти кръг на английската Висша лига. Днес "червените дяволи" се разправиха на гости с противника без особени трудности с 3:0, като резултатът можеше да е и далеч по-изразителен. След победата Юнайтед застава на 1 точка от петия Ливърпул и 2 от топ 4 и Ман Сити, докато Лестър е на 1 пункт от опасната зона.

Двата тима днес започнаха разконцентрирано, но скоро гостите увладяха средата на терена в новата постройка 4-4-2 за Юнайтед, и малко преди почивката се стигна до два гола. В 42-ата минута Мкхитарян взе топката точно пред Хут, надбяга го до наказателното поле и излезе сам срещу вратаря за 1:0.

В 44-ата минута 2:0 направи Златан Ибрахимович, намерен около дузпата от Валенсия с ниско центриране, като той стреля през краката на защитник ниско за попадението. Така Ибра стана футболистът на най-висока възраст, вкарал 15 гола в един сезон. На почивката домакините включиха в игра Демарай Грей за Шинджи Оказаки и Анди Кинг за Ахмед Муса, но нещата не се промениха много.

В 49-ата минута Юнайтед завърши задачата си когато Мкхитарян намери Мата в наказателното поле сам и с време да избере как да действа срещу Шмайхел за 3:0. До края Мата, Рашфорд и Ибрахимович пропуснаха нови шансове за гол.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
116