Киоун: Венгер ще получи нов договор


Н. Гавазов

Киоун: Венгер ще получи нов договор

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун изрази увереност, че мениджърът Арсен Венгер ще получи нов контракт, независимо от развитието на настоящия сезон. Бъдещето на французина отново стана предмет на ожесточени спорове след вчерашната загуба от Челси с 3:1. Този резултат на практика погреба надеждите на Арсенал за титла във Висшата лига на Англия, която "артилеристите" за последно спечелиха преди 13 години.

Коуин няма никакви съмнения, че Венгер ще получи нов контракт, тъй като Арсенал просто няма друг избор.

"Арсен Венгер сам ще реши кога ще си тръгне от клуба. Убеден съм, че всичко в клуба зависи от него. Арсенал иска да разработи план в случай на негово напускане, а това означава, че Венгер ще подпише нов договор. Не знам колко добре ще приемат това феновете", заяви Киоун.

"Ако погледнете другите ситуации - като напускането на Сър Алекс - той непременно ще подпише нов договор. Убеден съм в това. Работата е само в официалното потвърждение. Кога ще е подходящото време за това?", добави бившият футболист.

"Разбира се, трябва да продължи да бъде много успешен, за да остане в клуба. Ако отново попадне в Шампионска лига, спечели трофей... Знам, за хората това не е достатъчно, те чувстват, че промените са назрели. Но в случай на големи промени в Арсенал, ситуацията може да тръгне в съвършено друга посока. Към момента той ще довърши сезона и ще подпише нова сделка. Това ще е последното съглашение между тях, а Арсенал ще започне да готви план по раздяла с него", завършва Киоун.

По-рано днес в пресата се появиха информации, че Венгер ще остане в клуба в зависимост от това, дали ще получи подкрепата на феновете.

 

  Сподели
102