Венгер: Нокаутираха Белерин


И. Ангелов

Венгер: Нокаутираха Белерин

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че Ектор Белерин е бил нокаутиран с удара с ръка в лицето му при първия гол на Маркус Алонсо за Челси във вчерашната среща между двата отбора. При битка на втория етаж двата играча се сблъскаха и докато Алонсо надделя, Белерин падна в безсъзнание и се нуждаеше от медицински екип, след което бе и заменен.

"Дали беше напълно в безсъзнание? Той не знаеше какъв е резултата когато стана. Той не видя гола. Решението да го заменя беше мое, много бързо, трябваше да го направя, защото беше удар в главата. 

"Едно от нещата в мача беше, че реферите са много по-остри при нарушения на земята, докато позволяват лакти в лицето. Това не е само днес, но и в много, много мачове го виждам. Но е по-опасно да те ударят в лицето, отколкото в краката."

Арсенал сега се намира на 12 пункта от върха и Челси след последните два кръга, в които Арсенал загуби, а Венгер гледаше срещите от публиката заради наказание от срещата с Бърнли, при която той бутна рефер в изблик на агресия:

"Това е много разочароващо защото не мога да върша работата си както искам. Но трябва да си платя за това, което направих. Аз го приех и сега живея с това, трябва да продължа. Разочароващо е да гледаш от високо защото си сред хората. Те си говорят по телефона, стават, сядат. Но не мисля, че това ще обясни загубата ни."

  Сподели
235