Жозе: Искам да съм легенда и за Юнайтед


И. Ангелов

Жозе: Искам да съм легенда и за Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели надеждите си да направи история с отбора след като вече може да се категоризира като легенда във всеки един от отборите, които е поемал през годините. Португалецът постигна ранни успехи с Порто в Шампионска лига, последва Челси, където спечели Висшата лига и домашните купи, требъл с Шампионска лига, Серия А и Копа Италия с Интер, преди да прекрати и доминацията на Барселона с Реал Мадрид в Ла Лига.

"Аз съм легенда в моите клубове. Аз съм легенда за Порто, Интер, Челси. Аз принадлежа към тяхната история, много, много високо. В Реал Мадрид принадлежа към историята им. В Манчестър Юнайтед принадлежа към историята защото имаме една картина тук с всички мениджъри, но съм спечелил само Къмюнити Шийлд и нищо повече.

"Аз мисля, че работя много здраво, повече от когато и да било. Но реалността е, че история се прави с бройката. Прави се с голям брой трофеи. Историята ми като мениджър има 23 трофея. Това не се прави с втори места, пети места, загубени купи или загубени финали. Това се прави с победи. 

"Ние сме в 3 състезания. Имаме 50% шанс да спечелим Купата на лигата. В последните 16 отбора на ФА Къп сме и сме в последните 32 в Лига Европа. Затова опитваме да печелим стъпка по стъпка. Състезаваме се, учим се как да поемаме напрежението и ако имаме финал, играем за победа. И хората с история в успехите, и на които те естествено принадлежат, са Уейн Рууни и Майкъл Карик. Кой още? Златан Ибрахимович, но не с един отбор. Антонио Валенсия и не много още."

  Сподели
137