Куртоа: Съчувствам на Браво


И. Ангелов

Куртоа: Съчувствам на Браво

Вратарят на Челси Тибо Куртоа призна, че съчувства на ситуацията на вратаря на Манчестър Сити Клаудио Браво след като той така и не успява да заслужи мястото си в състава откакто премина във Висшата лига. В последната среща на "гражданите" той бе оставен и резерва за Уили Кабалеро:

"Съжалявам за Браво, защото той беше много добър вратар за Барселона и Чили, но той е под напрежение и му липсва самочувствие. Стига се до момента, в който чувстваш, че всеки удар ще е гол. Миналата година когато допусках голове това ме изяждаше.

"Добре е да имаш вратар, който е добър с крака, но по-важно е да е добър с ръце и да спасява удари. Ние също играем отзад, но когато усетя напрежение аз ще пратя дълга топка за Алонсо, Моузес или Диего. Сити винаги опитва да играе, дори когато е под напрежение, и това е много рисково.

"Сега аз играя и по терена, което е страхотно. В Атлетико работата ми беше да пращам дълги топки, но тук разиграваме от защитата, така че е важно да упражнявам умения с топката. Всичко започна миналата година, когато се контузих. Не можех да се хвърлям добре по време на рехабилитацията и работех с крака много. И когато бях наказан за червения картон с Ман Сити, аз се присъединих с отбора и работих по владението на топката в средата на терена, което беше добре. 

"Често имам човек от двете страни, така че трябва да съм бърз и нащрек. Уменията ми се подобриха много. Аз играя в полузащита, ляв бек, нападател. Вкарвам много голове в тренировки, но не и в мач все още."

  Сподели
172