Пирес: Край на титлата ако Арсенал загуби


И. Ангелов

Пирес: Край на титлата ако Арсенал загуби

Бившият футболист на Арсенал Робер Пирес заговори за шансовете на "артилеристите" да спечелят титлата тази година. Според нападателя състезанието за титлата може да приключи още тази събота ако момчетата на Арсен Венгер загубят от Челси след загубата от Уотфорд в 23-ят кръг от Висшата лига.

"Ще е много трудно след този последен мач, който загубихме с Уотфорд. Това беше ужасно. Ние имаме шанс отново в събота. За мен това е голям финал за Висшата лига. Ако Челси победи Арсенал, мисля, че Висшата лига приключи. Челси играе много, много добре, те са добър отбор, много компактен. Те имат италианската философия и играят заедно.

"Челси може би е по-силен, но ние трябва да вярваме в тази възможност. Мисля, че тя е последната. Арсенал има проблем защото владее топката постоянно, но не прави разликата. Когато играеш с Челси ще имаш проблем, защото те могат наистина да контролират мача и да поставят опонента под напрежение. На Арсенал им трябва Матич или Канте. Виждате, че никой не брани защитата достатъчно.

"Ако загубиш от Уотфорд е трудно в съзнанието си да се върнеш към победите когато ще излизаш срещу Челси. За Челси този мач не е жизненоважен, те ще се готвят нормално. Да, важен мач, дерби, но не е важно дали Челси ще победи или ще загуби. Важното е те да имат постоянство през сезона. Тогава ще спечелят лигата."

  Сподели
105