Лампард обяви за край на кариерата си на футболист


Н. Гавазов

Лампард обяви за край на кариерата си на футболист

Бившият полузащитник на националния отбор на Англия и Челси Франк Лампард обяви за край на своята кариера. Напомняме, че за своята 20-годишна кариера легендата на Челси спечели Шампионска лига и Лига Европа, три пъти завоюва титлата във Висшата лига на Англия, четири пъти спечели Купата на страната и по два пъти триумфира в Купата на Лигата и Суперкупата на Англия.

Сред индивидуалните постижения на Франк са наградата за Играч на сезон 2004/05, а също така званието Играч на десетилетието по версията на Висшата лига.

Лампард вкара над 300 гола, защитавайки цветовете на Уест Хем, Челси, Манчестър Сити, Ню Йорк Сити, а също така и на националния отбор на Англия. Англичанинът се превърна в легенда на Челси и е едно от емблематичните имена в английския футбол за последните десет години. 

38-годишният Лампард използва своя акаунт в Instagram, за да обяви за края на кариерата си на футболист.

"След 21 невероятни години, аз реших, че сега е правилният момент за завършване на кариерата на професионален футболист. Получих редица забележителни предложения, за да продължа да играя в Англия или зад граница. Но на 38 години чувствам, че е настанал моментът да започна нова глава в своя живот.

Много се гордея с трофеите, които съм завоювал, с това, че изиграх над 100 мача за Англия и с това, че вкарах над 300 гола.

Длъжен съм да благодаря на много хора. Благодаря на родителите ми, които ми предадоха ценността усърдно да се трудя, предаността към работата и професионализма. Тези идеали аз пренесох във всичко, което вършех. И завинаги благодаря на семейството си за подкрепата, на моята жена Кристин, дъщерите Луна и Айла.

Също така благодаря на приятелите и моя отбор. Това се отнася до всички великолепни съотборници, треньори и служители.

Искам да отдам дължимото на клубовете, за които играх. На първо място това е Уест Хем, където се случи моят дебют през 1996 година. Благодаря на хората, които повярваха в мен като млад. Моите последни клубове са Манчестър Сити и Ню Йорк Сити. Получих огромна наслада от последните години на моята кариера.

Разбира се, най-голямата част от моето сърце принадлежи на Челси. Този клуб ми даде много великолепни спомени. Никога няма да забравя успехите, които заедно постигнахме. Невъзможно е да благодаря на всеки един поотделно, който ми помагаше в продължение на 13 години, проведени в Челси. Завинаги ще съм благодарен на всички. Феновете на Челси оказваха на мен и моите съотборници невероятна подкрепа.

Гледайки в бъдещето, аз съм благодарен на Футболната асоциация на Англия за възможността да премина обучение и да получа квалификация за треньор. С нетърпение очаквам възможностите, които се откриват от моето решение", написа Лампард.

 

 

  Сподели
269