Арсенал изпадна в катастрофална ситуация преди мача с Челси


Н. Гавазов

Арсенал изпадна в катастрофална ситуация преди мача с Челси

Арсенал изпадна в катастрофална ситуация в навечерието на мача срещу лидера във Висшата лига на Англия. Мениджърът Арсен Венгер не разполага с нито един централен полузащитник. Снощи "артилеристите" претърпяха изненадваща домакинска загуба с 2:1 от Уотфорд, което бе съкрушителен удар по шампионските амбиции на лондончани. Сега хората на Венгер трябва да търсят задължителна победа на "Стамфорд Бридж" в събота, ако искат окончателно да не отпаднат от борбата за титлата.

Арсенал обаче се отправя на гости на своите съседи, изпитвайки огромни проблеми с центъра на терена. Още преди мача с Уорфорд Венгер не можеше да разчита на наказания Гранит Джака, контузения Санти Касорла и на намиращия се в Купата на Африка Мохамед Елнени.

Тези проблеми се задълбочиха във вторник вечер, защото Аарън Рамзи получи разтежение на прасеца и напусна терена още през първото полувреме. Според неофициални източници, уелсецът ще остане извън терените за около три седмици. Влезлият от пейката Алекс Окслейд-Чембърлейн пък увреди коляното си. Що се отнася до Франсис Коклен, той получи травма на задната повърхност на бедрото.

По такъв начин колективът на Венгер ще се готви за с дербито с Челси без нито един централен защитник. Надежда съществува само за Окслейд-Чембърлейн, но така или иначе англичанинът ще пропусне днешните и утрешните занимания на отбора и едва в петък, ден преди важния мач, ще стане ясно, дали може да бъде задействан.

Така създалата се ситуация доведе до нова вълна на недоволство от страна на феновете на отбора. Почитателите на Арсенал недоумяват, как така Венгер не е включил в съглашението с Борнемут за наем на Джак Уилшър клауза за предсрочно прекратяване на сделката в случай на необходимост - както е обичайната практика. Връщането на възпитаника на лондончани би могло да се превърне в спасение за "артилеристите", но Арсен по недоглеждане е допуснал грешка, не предвиждайки вероятност от кадрова криза.

 

  Сподели
95