Ливърпул и Челси равни след пропусната дузпа (видео)


И. Ангелов

Ливърпул и Челси равни след пропусната дузпа (видео)

Челси задържа позицията си на върха след равенство срещу Ливърпул в поредния двадесет и трети кръг на английската Висша лига. След загубата на Арсенал и равенството на Тотнъм, които делят второто място, Челси запазва статуквото с 9 точки пред втория, докато Ливърпул остава на точка именно от "артилеристите" и "шпорите".

Днес Ливърпул започна по-добре срещата, но при статично положение в 24-ата минута тимът допусна когато Давид Луис изстреля невероятен удар в гредата и мрежата на Симон Миноле, който от своя страна беше застанал далеч от ъгъла и дори не реагира - 1:0. До края на полувремето мърсисайдци владяха повече, но скоростта на играта спадаше с всяка минута.

Втората част започна с пропуск на Фирмино, а в 51-ата минута Моузес нацели гредата с нисък удар. В 57-ата минута след центриране за Милнър на втора греда и върната топка с глава от негова страна гол успя да вкара Вайналдум отново след удар с глава за 1:1.

Последваха положения пред Чан и Коста, а в 75-ата минута нападателят на Челси си спечели и дузпа. Той застана зад бялата точка, но след удар близо до Миноле ударът беше спасен и резултатът остана 1:1. До края Педро и Фирмино се разминаха с гола и статуквото на върха се запази.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
240