Уотфорд победи на гости на Арсенал (видео)


И. Ангелов

Уотфорд победи на гости на Арсенал (видео)

Арсенал прие Уотфорд в срещата от поредния двадесет и трети кръг на английската Висша лига, като днес домакините загубиха с 2:1 след голове от Йонес Кабул и Трой Дийни. Алекс Айуоби успя да върне гол за "артилеристите", но той не беше достатъчен за точката. След загубата Арсенал остава с 47 точки, колкото събира и Тотнъм след равния 0:0 със Съндърланд. Двата тима делят второто място на 9 точки от Челси.

След само 13 минути игра днес Уотфорд вече бе два гола напред. Първо в 10-ата минута след статично положение Том Клевърли пусна топката за Кабул, който със силен удар нацели Рамзи и топката се отклони далеч от Чех за 1:0.

В 13-ата минута Етиен Капу излезе на добра позиция и негов избит удар бе довкаран от капитана Дийни, озовал се на най-добрата позиция в наказателното поле за 2:0. В 20-ата минута ситуацията за Арсенал се влоши още след като принудително заради контузия в бедрото игра напусна Рамзи, който бе заменен от Окслейд-Чембърлейн. До почивката гостите останаха по-силни на терена и създадоха още една опасност пред Дийни, но Чех спаси.

На почивката Тио Уолкът замени Оливие Жиру и Арсенал заигра по-добре. В 50-ата минута именно Уолкът излезе на чиста позиция и не вкара. Последваха още две бързи положения, а в 58-ата минута голът бе факт когато Санчес намери Айуоби за 2:1. В 86-ата минута Лукас нацели гредата на Уотфорд в добър шанс за гол, но извън него и три-четири опита за спечелване на дузпа "артилеристите" не създадоха много.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
248