Конте: Мачовете с Ливърпул и Арсенал не са решаващи за нас


И. Ангелов

Конте: Мачовете с Ливърпул и Арсенал не са решаващи за нас

Мениджърът на Челси Антонио Конте все още не признава "сините" за основния фаворит за титлата, дори при хипотезата на победи в идните срещу в лигата срещу Ливърпул и Челси. Тази седмица лондончани ще гостуват на "Анфийлд" преди да приемат Арсенал на "Стамфорд Бридж". Конте обаче каза:

"Тази седмица ние се изправяме срещу двама страхотни противника и срещу Ливърпул ще е много тежък мач. Знам това, защото те идват след 3 поредни загуби. Ние трябва да внимаваме защото Ливърпул е добър отбор и е един от шестте, които могат да се борят до края за титлата или място в Шампионска лига.

"Tова е много важна седмица но аз зная, че след тези две срещи имам 14 мача до края на сезона. Поради тази причина резултатът е важен, но с тези две срещи няма да свърши лигата."

За надеждите на Юрген Клоп за титла Конте каза:

"Не искам да отговарям на върпоси, които започват с 'ако' или 'но'. След този мач има 15 кръга, има 45 точки преди края на сезона. Резултатът няма да реши сезона на Ливърпул или Челси. 

"Мисля, че сме различен отбор от началото на сезона. Ние израснахме много. Ако погледнете първат асреща с Ливърпул след мача казах: 'Днес срещнахме наистина страхотен отбор, но днес ние не сме такъв.' Само с работа можехме да се подобрим и мисля, че това се случи. След мачове като тези с Ливърпул и Арсенал ние подобрихме увереността си, идентичността си.

"Ние се борихме много този сезон и сме на върха. Това е невероятно защото не е лесно да имаш две загуби срещу Ливърпул и Арсенал и да намериш сила да си на върха в лигата с 13 поредни победи. Но това стана и съм доволен за играчите си защото го заслужиха."

  Сподели
136