Анри: Видео повторения ще направят състезанието по-добро


И. Ангелов

Анри: Видео повторения ще направят състезанието по-добро

Бившият нападател на Арсенал Тиери Анри подкрепи ръководството на футбола на острова да въведе видео технология, която да помага на реферите при трудни ситуации. Според легендата такова нововъведение ще направи състезанието за титлата още по-оспорвано и ще изиграе роля за шампиона.

"Миналата седмица, тази дузпа на Стърлинг. Как не я видяха? Дузпата на Хъл когато Маркос Алонсо препъна Абел Ернандес, засадата на Косчелни при победния гол на Арсенал. Как не се виждат тези неща?

"Челси можеше да завърши при 1:1. Така и Арсенал. Сити можеше да победи. Тези неща имат значение в състезанието за титлата. Всички ситуации бяха ясни. Но когато трябва да се вземат такива решения, трябва да помогнем на хората в средата. Играта е толкова бърза, те пропускат толкова много. Опитайте да следите Ектор Белерин на контра-атака. След мачовете пък се правят толкова анализи, че реферите изглеждат лошо.

"Така че трябва да има пети съдия, който познава играта, да стои пред екран и да може да прави бързи решения и да предава на човека на терена. Хората се притесняват, че това ще забави играта, но то ще е мигновено. Вижте технологията на гол линията и спасяването на Фрейзър Форстър срещу Ливърпул. Тук ситуацията се разреши по време на игра мигновено и правилното решение беше взето. Нямаше дебати. Аргументите на играчите със съдията и без това отнемат време, то може да отиде за вземане на правилно решение."

  Сподели
170