Грант: Конте дойде в перфектния момент


И. Ангелов

Грант: Конте дойде в перфектния момент

Аврам Грант заговори за момента, в който Антонио Конте пое лидера в класирането на Висшата лига - Челси. Според бившия бос на Челси италианецът е дошъл в перфектен момент и се е възползвал от ситуацията си, докато Жозе Моуриньо според него не върши добрата работа, за която беше спряган, макар да постигна добри неща в Юнайтед:

"Конте дойде в правилното време. Играчите бяха готови за промяна и той искаше промяната. С уважение към Жозе, аз не харесах публикациите в медиите, че той е крал на света и гений - защото не беше. Той не е безполезен, обаче, както пък сега говорят. 

"Мисля, че Конте започна да задоволява феновете. Той игра с 4-4-2 в началото, като никога в живота си не го беше правил - аз следя кариерата му. Той играеше с трима в защита в Ювентус и имаше добри резултати. Дойде в Челси и се промени. Не трябва да променяш характера си.

"Има треньори, които могат да играят с различни системи, като Алекс Фъргюсън. Конте, Венгер - стилът им на игра няма да се промени и не е добре за тях да го променят защото не познават друга система. Мисля, че най-доброто, което се случи с Челси беше загубата с 3:0 от Арсенал - тогава той се върна към корените и заигра със система, която е добра за играчите."

  Сподели
148