Лампард: Конте промени всичко


И. Ангелов

Лампард: Конте промени всичко

Легендата на Челси Франк Лампард заговори за трансформацията на Челси от долната половина на таблицата до лидер в класирането след пристигането на Антонио Конте. "Сините" бяха близо до опасната зона в миналата кампания преди италианският треньор да преобрази напълно образа на клуба за кратко време:

"Не виждам кой ще ги стигне. Те са най-организираният отбор. Коста и Азар са разликата. Трябва да дадем заслуженото и на Конте, също.

"Те бяха на лошо място миналата година. Аз се върнах тук да лекувам контузия когато бях контузен. В съблекалнята чувството беше ужасно. Гуус Хидинк беше там, те бяха 12-ти в таблицата. Хората се контузваха, те не играеха добре и можеше да надушиш проблемите. Трябваше промяна на цялата психика.

"Конте направи това без да промени много играчи. Той добави само Канте, който е фантастичен, но Конте беше точно това, което трябваше на отбора. Виждал съм какво прави той. Той ги натиска. Всички изглеждат здрави и знаят работата си. Те летят. Аз ги гледах с Хъл. Не бяха на обичайното ниво и победиха 2:0.

"Арсенал се измъкна от затвора миналата седмица, но не виждам тях или Манчестър Сити да натрупат победи както Челси. Харесвам Ливърпул и Юрген Клоп, но те нямат постоянство."

  Сподели
148