Челси се откъсна на 8 точки с победа


И. Ангелов

Челси се откъсна на 8 точки с победа

Челси прие Хъл Сити на своя "Стамфорд Бридж" за срещата от поредния двадесет и втори кръг от английската Висша лига. Днес домакините успяха да победят с 2:0 благодарение на голове от завърналия се в игра Диего Коста и Гари Кейхил във второто полувреме. След победата Челси застава на 8 точки пред втория Арсенал.

Срещата започна агресивно от домакините, които имаха положение пред Коста само секунди след старта. Хъл се организираше добре в защита след ситуацията. В 13-ата минута Кейхил и Райън Мейсън удариха главите си при борба за висока топка и след дълъг период на прекъсване играчът на Хъл беше изнесен на носилка, което впоследствие доведе до 9 минути продължение на първото полувреме.

Това позволи и на Диего Коста да открие в 7-ата минута от продължението когато центриране от Моузес по земя от дясно стигна до нападателя на дузпата и той не сбърка за 1:0.

Второто попадение падна в 81-ата минута когато след перфектно изпълнен пряк-свободен удар от Фабрегас, Гари Кейхил срещна топката на втора греда с глава и не остави шансове на вратаря за крайното 2:0.

  Сподели
144