Конте: Вярвам на Коста на 100%


И. Ангелов

Конте: Вярвам на Коста на 100%

Мениджърът на Челси Антонио Конте заговори, че има пълно доверие в нападателя на отбора Диего Коста преди срещата на лидера във Висшата лига срещу Хъл Сити. Испанският нападател пропусна последната среща на тима и това бе разтълкувано от медиите като желание за напускане в посока Китай, от където Челси има оферти.

"Диего показва концентрация в нивото, което искам. Той е психически готов да играе. Аз мога да сложа ръцете си в огъня. Какво означава това? В Италия, ако сложиш ръце в огъня, това означава, че ти си сигурен на 100%. Това означава, че се доверяваш на ситуацията на 100%.

"Ако Диего не е концентриран и започне мача, вината ще е моя. Защото не съм го видял. Аз съм направил избор и това е бил лош избор. Няма да е вина на играча, ще е моя защото през седмицата не съм видял дали е бил концентриран или е мислил за други неща.

"Всеки път когато Диего е играл за Челси той винаги дава всичко в мача, за тази фланелка, за този клуб. Аз съм сигурен, че ако Диего стартира в мача, той ще даде всичко за феновете и ще направи всичко за победата. 

"Дали феновете могат да го освиркат? Не мисля, че това може да се случи. Това не е правилно. Миналата седмица той имаше тази контузия. Сега се връща. Заедно ние трябва да победим. Важно е всички да са концентрирани - аз, феновете, играчите, защото е важен мач. Феновете ни винаги са важни, те са страхотни. Те ни дават сили у дома и на гости. За мен те са нашият 12-ти играч."

  Сподели
140