Азар: Головете нямат значение за мен


И. Ангелов

Азар: Головете нямат значение за мен

Крилото на Челси Еден Азар сподели, че за него няма значение дали той лично вкарва головете за отбора, стига "сините" да печелят срещите си и да изпращат феновете у дома щастливи. Белгиецът настоя, че предпочита да изиграе добър мач и да асистира за колегите си в сравнение с това да има лош мач и да вкара няколко гола. Chelsea Magazine цитира:

"За мен футболът е така: Аз излизам на терена и опитвам да се насладя. Аз не гледам статистики, не гледам головете, просто искам да съм на терена. Предпочитам да бием с 5:0 и да изиграя изумителен мач, но да не вкарам и да не асистирам, отколкото да имам лош мач и да вкарам два гола за победа с 2:0.

"Футболът е прост, просто трябва да печелиш мачове, така че аз излизам на терена, опитвам да се справя възможно най-добре и да направя феновете щастливи. Заради това играя, за моя наслада и за феновете. 

"Това е като да гледаш филм или спектакъл, искам да съм щастлив. За мен когато феновете дойдат за мач, те трябва да са щастливи, така че моята работа е да съм сигурен, че те са такива и се опитвам всеки мач."

  Сподели
92